Így lett saját szütyője a nyuszinknak, egyenesen Bobál Istvántól!

Nyomtatás

Előző bejegyzésünk a csomagolásmentes sikertörténetről annyira tetszett nektek, hogy nem lett volna ildomos kihagyni a sztorizásból legfrissebb piaci élményünket sem. Ráadásul nem is akárkivel találkoztunk!

Előző bejegyzésünk a csomagolásmentes sikertörténetről annyira tetszett nektek, hogy nem lett volna ildomos kihagyni a sztorizásból legfrissebb piaci élményünket sem. Ráadásul nem is akárkivel találkoztunk!

Azért szeretem a szombat reggeleket, mert ilyenkor még a mindig nyüzsgő Budapest is megpihen egy kicsit. A novemberi hétvége ellenére az ablakon át ragyogva süt a nap sugara az arcomra, a gangról madárcsicsergés dallama hallatszik be a lakásba. Idilli pillanat, hogy az ember a rohanást hátrahagyva egy kicsit bele süllyedjen a nyugalom romantikájába, nem?!

Idilli pillanat lenne, de nem ma. 

Ma ugyanis menni kell. Szombat reggel van, irány a piac, hiszen pezsgő életünk hétvégén is megkívánja a forgatagot, amit a Hunyadi téri piac minden gond nélkül garantál is nekünk. Jó látni, hogy az emberek kezdenek visszatérni a régi szokásokhoz és őstermelőktől, közvetlenül a “portékát” megművelőktől vásárolnak. Az pedig külön dícséretes, hogy egyre több fiatal teszi mindezt.

A Hunyadi téri piacon ez szinte nem is kérdés, egyik  csomagolásmentes vásárlás a másikat követi. Pár éve ezt még bátortalanul tettem, most már teljesen természetes, sőt egyre több helyen elismerő mosolyt is kapok ezért. Hogy egy klasszikust idézzek, ez tök jó! 

A szokásos szombati rutinomat azonban megtöri valami. Egy megállító táblára leszek figyelmes, ami valóban megállít! Szavaim helyett beszéljen az alábbi fotó:

holzoldebb blog 20191123 tabla

Igen! Ezaz! Végre elcsíptük Bobál Istvánt is. Hogy honnan lehet ismerős a neve neked is? Két lehetőséget is mutatok. Nekünk például onnan, hogy kezdeményezésével ő is nevezett a Hulladékcsökkentési Hét kihívásába, így természetesen a nevezőket végignézve az ő projektjét is megismertük, de azoknak, akik még csak most kezdik beleásni magukat a zöldebb élet rejtelmeibe, nos, ők az ATV-ben is elcsíphették már, ugyanis Sváby András műsorában a Heti Naplóban Török Réka már készített vele egy riportot.

Miközben nyuszink és persze jómagunk számára répára és egyéb finomságokra vadásztunk a standjánál, egyből beszélgetésbe is elegyedett velünk. Marketingesként persze az első kérdésem az lett volna, hogy milyen hatással volt a riport a bizniszre, de remek érzékkel fel sem kell tennem ezt neki, egyből elkezdte a sztorizást:

“Szerencsére a riport óta egyre több vásárló keres meg, mert szimpatikusnak találják a kezdeményezésemet.” - mondja nekünk óriási büszkeséggel az arcán. Imádnivaló ember.

De nem kerülgetem tovább a forró kását, elárulom, hogy mi is a körülötte kialakult hype lényege. Teszem ezt nem máshogy, mint a Hulladékcsökkentési Hétre leadott nevezés összefoglalójával:

“Bobál István, őstermelő a Hunyadi téri piacon úgy döntött, hogy unokái jövője érdekében csökkenti a műanyagszennyezést. Családjával együtt régi függönyeikből, textíliáikból többször is felhasználható szatyrokat készítettek, és ezekben szolgálják ki zöldséggel, gyümölccsel vevőiket.”

És valóban…

holzoldebb blog 20191123 bobal dia

De tudjátok mi a legjobb? Hogy kaptunk ígéretet arra, hogy egyszer eljön hozzánk a rádióba is, így hamarosan találkozhattok vele az Open Air Rádióban, a Hol Zöldebb? LIVE műsorunkban. Mi már nagyon várjuk! Kövess minket a Facebookon, hogy ne maradj le te sem! 

Várjunk csak! A Legjobb talán mégis inkább az, hogy Nyúl úr (aka Bendegúz) mostantól saját “szütyőben” kapja a répáit új dealerétől!

holzoldebb blog 20191123 header

írta: sziaSteve