Nemzetközi díjat nyert a HolZöldebb? magyar környezetvédelmi kezdeményezés

  Magyar projekt hozta el a kategória díjat a SALTO PI Awards nemzetközi ifjúsági kezdeményezések versenyén Promotion&Outreach kategóriában. A versenyre 70 európai projektet neveztek, melyből a május 14-ei online díjátadóra (melyet eredetileg Brüsszelben ünnepeltek volna) a legjobb 12 projektet hívták meg, ahol Find the Green! néven a HolZöldebb? is bemutatkozhatott.

  A SALTO PI Awards egy olyan, európai fiataloknak szóló verseny, ahol közhasznú, társadamilag fontos ügyeket támogató kezdeményezéseiket, projektjeiket értékeli egy szakértőkből álló zsűri. A nevezés feltétele, hogy 31 évnél fiatalabb tagokból álló csoport kezdeményezése legyen, vagy fiatalok elérésére, szemléletformálására, segítésére irányuljon a tevékenység.

  A legjobb 12 nevező közé két magyar projekt is bekerült. Szintén Promotion&Outreach kategóriában különdíjas lett az iPreapare.com portál, ahol a nemzetközi önkéntessében résztvevők fiatalokat segítik indulás előtti online képzéssel, információkkal és praktikus tudással azért, hogy gördülékenyen menjen jelentkezés, szervezés, beilleszketés és lehető legtöbbet fejlődhessenek önkéntességük során.

  A kategória fődíját a Youth for Democracy román projekttel holtversenyben a HolZöldebb? magyar kezdeményezés nyerte. Célunk a Magyarországon elérhető környezetbarát lehetőségek térképes adatbázisba gyűjtése a www.holzoldebb.hu oldalon, valamint a környezetvédelem népszerűsítse a HolZöldebb? Live heti rendszerességű rádió podcast-ban, az Open Air Rádión. A csupán féléves  - szinte még gyerekcipőben járó -  kezdeményezésként máris szép eredményekkel és egyre nagyobb nemzetközi érdeklődéssel büszkélkedhetünk.

  Az 500 eurós nyereménnyel járó kategória fődíj mellett a HolZöldebb? zöldtérképét és zöld rádiós magazinműsorát inspiárló ifjúsági jó gyakorlatként ismerték el, így a projektünk megálmodója, Kis Klaudia 2020.05.21-én csütörtökön egy nemzetközi webináriumon is bemutatja a magyar, környezetvédelmi kezdeményezést.

  Ízelítőként íme néhány sor, a HolZöldebb? bemutatkozásából: “Hisszük, hogy a (környezet)tudatosság sikere abból fakad, hogy az egyén a rendelkezésére álló lehető legtöbb tudást felhasználva és az alternatívákat megvizsgálva értékrendjének megfelelően választ; nem pedig abból, hogy olyat vásárol, amiről valaki azt mondta, hogy jó. Éppen ezért folyamatosan gyűjtük a környezetvédelmi szakértő szervezeteket és blogokat, információforrásokat, hogy a holzoldebb.hu-n a kritikus gondolkodáshoz szükséges tudás is rendelkezésedre álljon.

  Célunk, hogy a közösség erejével összegyűjtsük Magyarország összes - valamilyen környezetbarát megoldást alkalmazó - szolgáltatóját, valamint a téma meghatározó szakértőit, hogy információbázist biztosítsunk a tudatos fogyasztóknak és ismertséget a tudatos termelőknek/szolgáltatóknak, annak érdekében, hogy együtt őrizhessük és élvezhessük kis országunk kincseit még nagyon sokáig.”

  A nemzetközi elismerések sora nem állt meg; a HolZöldebb?-et beválogatták EIT Climate-KIC ClimateLaunchpad Hungary bootcamp zöld üzleti ötletverseny programba, ahol szakértő mentorok segítenek az ötletből startup-pá nőni a jelentkezőknek, végül a magyar projektek közül egy - a program végén - nemzetközi startup versenyen indulhat.

  Ha kíváncsi vagy a május 16-i díjátadóra, akkor a HolZöldebb? Facebook oldalán visszanézheted az online ünnepséget. 

  Bővebben a 2020.05.21-i délután 14 órakor kezdődő Participation&Information - Inspirational Practices webináriumon mesél Klaudia a kezdeményezésről európai közönségnek, melyet a SALTO Participataion&Information Facebook oldalon követhetsz élőben.

  A kezdeményezéshez napról napra többen csatlakoznak, ha te is segítenéd a projektet, vagy szeretnél megjelenni az oldalon, esetleg kérdésed van, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy a HolZöldebb? Facebook oldalán vedd fel velünk a kapcsolatot!

  Hirdetés

  Hirdetés

  Hirdetés

  © 2023 holzoldebb.hu | powered by greenify