Célunk

   

  Kedves Környezetbarát! 

  A holzoldebb.hu ötlete egy hulladékcsökkentésről szóló workhop-on pattant ki a fejünkből, ahol a környezettudatos résztvevőkből álló munkacsoportok egytől-egyig arra jutottak, hogy sokkal könnyebb lenne fenntartható módon élni, ha létezne egy nyilvános adatbázis, ahol zöldebb alternatívákat találhatunk a hétköznapokban használt dolgaink fenntarthatóbbra váltására.

  Megcsináltuk. Azért, hogy ha szeretnél az életed valamilyen területén egy kicsivel (környezet)tudatosabbá válni, ezen az oldalon könnyedén megtalálhasd a számodra legmegfelelőbb, zöldebb szolgáltatót, akár térképen is.

  A környezetvédelem egyre divatosabb manapság, amely rengeteg új zöld, vagy zöldnek mondott terméket és szolgáltatót hoz a globális piacra. 

  Hisszük, hogy a (környezet)tudatosság sikere abból fakad, hogy az egyén a rendelkezésére álló lehető legtöbb tudást felhasználva és az alternatívákat megvizsgálva értékrendjének megfelelően választ; nem pedig abból, hogy olyat vásárol, amiről valaki azt mondta, hogy jó. Éppen ezért folyamatosan gyűjtük a környezetvédelmi szakértő szervezeteket és blogokat, információforrásokat, hogy a holzoldebb.hu-n a kritikus gondolkodáshoz szükséges tudás is rendelkezésedre álljon.

  Célunk, hogy a közösség erejével összegyűjtsük Magyarország összes - valamilyen környezetbarát megoldást alkalmazó - szolgáltatóját, valamint a téma meghatározó szakértőit, hogy információbázist biztosítsunk a tudatos fogyasztóknak és ismertséget a tudatos termelőknek/szolgáltatóknak, annak érdekében, hogy együtt őrizhessük és élvezhessük kis országunk kincseit még nagyon sokáig.

  Szeretettel:

  a HolZöldebb? csapata

  Mire jó?


  Az oldal készítésekor csak kapkodtunk a fejünket a tengernyi nagyszerűbbnél nagyszerűbb környezetbarát megoldást látva és azóta is fürdőzünk a tudatban, hogy igenis rengetegen vagyunk a jó ügy mellett. Zászlónkra tűztük, hogy pozitívan kommunikálunk a környezetvédelemről, hogy lelkesedés vegye rá követőinket egy következő ökotudatos lépésre, ne aggódás. A holzoldebb.hu oldal és médiafelületei mindenkinek szólnak, akik érintettek a környezet megóvásában, de nem törekszünk azok figyelmére, akik fülét és szívét csupán a félelem alapú kommunikációval lehet megnyitni.

  Mindenkinek szól, akik szeretnének olvasni, tanulni, ötleteket gyűjteni szakértőktől, vagy olyanoktól, akik már régóta élnek fenntartható módon.

  • Képzés, Oktatás témánkban könyveket, tréningeket, workshopokat, tanácsadókat gyűjtünk össze.

  • Közösség, Információk témánkban gyűjtjük a szakértő szervezeteket és hasznos blogokat, de saját rádióműsorukat is.

  • Ajánlok rovatunkban te is hozzájárulhatsz a közösségi tudáshoz, ha ismersz egy jó szolgáltatót, vagy forrást, aminek szerinted itt a helye. A tudásmegosztás törődés. :)

  Az élet jellemző terüleit összefoglaló témáink vásárlóknak, újítóknak szólnak.

   • Az oldalon elérhető találatokat témákra és azokon belül csoportokra bontottuk, megkönnyítve az utad a megoldás felé.

  • Kereső funkciónkkal gyorsabban találhatsz rá az igényeidnek megfelelő szolgáltatóra.

  • Térképünkön könnyedén megkeresheted a hozzád közeli zöldebb szolgáltatókat és az útvonalat is megtervezheted.

  • Az oldal és az applikáció minden látogató számára teljesen ingyenes és az is marad, de természetesen hirdetéseket tartalmaz.

   

  A termelőknek, szolgáltatóknak a holzoldebb.hu oldalon megjelenés nem csupán marketing lehetőség, de alkalmat ad arra, hogy környezetbarát megoldásaikkal megkülönböztessék magukat a versenytársaiktól.

  • Az adatbázisban névvel, website-tal, térképpes lokációval megjelenés teljesen ingyenes és az is marad.

  • Ha nem rendelkezel online jelenléttel, digitális portfólióval, akkor az oldalon lehetőséged van márkát építeni. Érdeklődj a hello@holzoldebb.hu e-mail címen.

  Hogy működik?


  Ha már tudod, hogy az életed melyik területét szeretnéd fenntarthatóbbá varázsolni, kattints a főoldalra, ahol 15 témára bontottuk a - jelenleg az adatbázisunkban lévő - lehetőségeket.

  A témában belül a könnyebb kereshetőség érdekében csoportokat különítettünk el, ahol bármelyik lehetőségre kattintva megtalálod az adott szolgáltató címét (és ha van) nyilvános weboldalát. 

  Amennyiben pontosan tudod, hogy mit keresel, a weboldal tetején kulcsszavas kereséssel pörgetheted fel a folyamatot.

  Hirtelen van szükséged a közeledben elérhető megoldásokra? A főoldal második részén és a menüsoron is megtalálod a térképet, ahol a lokációval rendelkező szolgáltatók szerepelnek.

  A menüsoron elérhető naptárban környezetvédelmi témájú, vagy környezetbarát megoldásokat használó programötletek közül válogathatsz.

  A főoldal jobb oldalán a blogon olvashatsz aktualitásokról, és időről időre bemutatjuk kedvenc megoldásainkat is.

  Támogatom!


  Hiszünk a közösség támogató és teremtő erejében. Így lehetsz te is részese egy jó ügynek:

  1, Idődből adsz nekünk.

  • Az Ajánlok menüpontban elküldheted nekünk a te kedvenc zöldebb szolgáltatóidat, ezzel építve a közösségi tudást.
  Tudjuk, hogy a holzoldebb.hu sikere a látogatóinkon múlik, ezért minden percedért nagyon hálásak vagyunk.

  • Hatalmas segítség, ha hírünket viszed ismerőseidnek, barátaidnak, vagy vállalkozásod követőinek. Azon dolgozunk, hogy ők is örömmel és elégedetten használják adatbázisunkat. Ajánlhatsz és követhetsz minket Facebookon, Instagramon, Youtube-on, vagy kihelyezheted médiafelületeiden a HolZöldebb.hu tag vagyok bannert.

  2. Pénz támogatásokat az oldal fejlesztésére, bővítésére, HolZöldebb? applikációra, saját alapítványra, fiatalok szemléletformálására fordítjuk és tisztelettel köszönjük.
  Támogatóink nevét, logóját hozzájárulásukkal oldalunk hálafalán feltüntetjük.

  • Pártfogolhatsz minket Patreon oldalunkon pár kattintással.

   

  3. Médiamegjelenés felajánlásodnak is nagyon örülünk, hiszen így terjedhet a zöldítési kedv.

  • A hello@holzoldebb.hu-n egyeztessünk a részletekről!

   

   

  GYIK


  Kell regisztrálnom az oldalon?

  Sem látogatóként, sem szolgáltatóként nem kell, az oldalt bejelentkezés nélkül, szabadon hasznáhatod.

  A szolgáltatók profilján csak nyilvános adatokat kezelünk. Az adatfeltöltést magunk végezzük.

  Amennyiben hírlevelet szeretnél kapni, arra külön, ITT tudsz feliratozni.

   

  Kerül pénzembe?

  Látogatóknak az oldal használata teljesen ingyenes és az is marad.

  Szolgáltatók névvel, linkkel, térképes lokációval való megjelenése teljesen ingyenes és az is marad. Egyedi profil lehetőségekről ITT olvashatsz.

   

  Mitől lesz zöld egy szolgáltató?

  A holzoldebb.hu-n olyan termelők/szolgáltatók képviselhetik magukat, amelyek tevékenységük vagy termékeik bármely elemében használnak valamilyen környezetbarát megoldást. Pl. csomagolásmentes vagy környezetbarát csomagolási megoldásokat használ, megújuló energiaforrásokkal működik, de helye van oldalunkon a környezeti-nevelés elemeként zöld/zero-waste bloggereknek is.

  Tisztában vagyunk vele, hogy ez a szolgáltatók széles köre lehet, valamint sok esetben ugyanannak a szolgáltatónak lehetnek környezetbarát és környezetkárosító megoldásai is.

  Mi úgy döntöttünk (látogatóink segítségével), hogy nem döntjük el mások helyett mi jó és mi rossz. Összegyűjtünk mindenkit, aki valamilyen környezetbarát megoldást alkalmaz és összegyűjtjük a lehető legszélesebb körben elérhető oktatási, szemléletformáló anyagokat is, hogy látogatóink eldönthessék, melyik, értérendjüknek megfelelő szolgáltató, melyik megoldását választják.

  Kérjük, olvasd el célkitűzésünket, ahol állást foglalunk ebben a kérdésben.

   

  Ki dönti el, hogy melyik szolgáltató zöld?

  Te. Ezen a kereső oldalon olyan szolgáltatókat találsz, akik tevékenységük vagy termékeik bármely elemében használnak valamilyen környezetbarát megoldást. Ezen kívül a közösség erejével összegyűjtjük a lehető legszélesebb körben elérhető oktatási, szemléletformáló anyagokat is számodra, hogy képes legyél fenntarthatóbb döntést hozni.

  Azt, hogy minden - ide felkerülő - szolgáltató használjon valamilyen környezetbarát megoldást a HolZöldebb? csapata monitorozza és mindent megtesz azért, hogy a rendelkezésére álló tudás alapján eldöntse ki kerül az adatbázisba. Igen, ez szubjektív, de jót akarunk, jó a cél. Törekszünk a legjobbra!

   

  Hibát találtam az oldalon.

  Köszönjük, hogy javító szemmel követed munkánkat! Több szem, többet lát és ez nagy segítség nekünk. Kérjük, írd meg a hello@holzoldebb.hu e-mail címre a javítási javaslatod, hogy fejlődhessünk!

   

  Más kérdésem van:

  Szeretettel várjuk kérdésedet a hello@holzoldebb.hu e-mail címen.

   

   

  © 2023 holzoldebb.hu | powered by greenify